Primii bani pe net — succese ale studenţilor CBPN 01

 Întrerup puţin serialul „Monetizarea blogurilor”, pentru a celebra cum se cuvine o mică sărbătoare, două mici succese care îmi umplu sufletul de bucurie!

Dacă mă gândesc bine, chiar trei, poate patru, cel puţin din câte am discutat pe Messenger…

Despre ce este vorba?

Două dintre studentele mele care au absolvit cursul CBPN 01, au făcut primii lor bani pe net! Poate o să ţi se pară straniu că mă bucur, dar mie mi se pare extraordinar momentul!

Sunt două victorii ale celor alături de care mă aflu!

Prima victorie, aparţine lui Carmen Anca Rus.

Anca a făcut primii ei bani pe net cu PTC. Sigur, e un început modest, cam 2 USD, dar Anca are planuri mari, pe care le-am discutat cu câteva minute înainte de a scrie aceste rânduri.

Despre ce este vorba?

Două cărţi are în plan să publice şi lucrează, „trage tare”, cum zicem noi românii!

Partea frumoasă a lucrurilor este că, Anca este cel de-al treilea autor care scrie în ZENLA!

Vine din urmă şi un al patrulea: Mihăiţă Sprînceană, dar despre el, la momentul potrivit.

În fine, al doilea eveniment, este înregistrat de Monica Stănescu.

Monica a făcut astăzi primii ei bani pe net! Avem deja un indicator de performanţă la care ne putem referi:

A demarat cursul pe 29 decembrie 2010 şi pe data de 6 mai 2011 şi, a făcut prima ei vânzare cu un produs informaţional, cartea „Magia lui ACUM”:

Volumul de muncă depus, se întinde prin urmare pe o durată de 5 luni, la capătul cărora, a depăşit pragul psihologic al primului euro pe net.

Voi trece peste recenzia cărţii, o voi face într-un articol viitor.

Ceea ce vreau să subliniez este însă faptul că SE POATE!

Vreau să mai subliniez încă o serie de aspecte, succint:

 • Am lucrat în echipă. Faptul că am comunicat cu colegii noştri de curs, ne-a dat puterea să mergem mai departe, chiar dacă am avut momente dificile, momente de descurajare. Am avut alături de noi pe colegii care astăzi se află în Consiliul Director al CBPN.
 • Fiecare dintre noi, şi-a avut rolul său. Monica a scris textul; subsemnatul a realizat tehnoredactarea şi grafica (copertă, copertă 3D, header pagină de vânzare, bannere); Anca şi-a asumat rolul de investitor şi partea de promovare, alături de Mihăiţă Sprînceană, ceilalţi colegi de curs, au venit cu picătura lor de Suflet, făcând şi ei fiecare câte un pas înainte prin înfiinţarea unor bloguri, publicarea de articole şi, generic vorbind, prin însuşirea elementelor de bază ale unei afaceri online. Toate aceste mici victorii, mici succese, s-au îmbinat ca picăturile de ulei de pe suprafaţa unei farfurii cu supă, devenind ceea ce îndrăznesc eu să numesc „combustibil pentru Suflet”. Aşa s-a născut cartea „Magia lui ACUM”.
 • Se poate porni o afacere online, fără bani. Am pus în evidenţă faptul că se poate construi un schelet FUNCŢIONAL de afacere online, pornind de la un blog, nişte articole, un cont PayPal şi un produs informaţional, realizat pe baza experienţei de blogger. Totul, folosind RESURSE FREE!! Monica din această perspectivă, bloggingului şi a utilizării internet şi a calculatorului, este începătoare „de sus, până jos”. Fără a avea o pregătire în calculatoare, fără chiar şi acel banal curs „Operator PC”, a reuşit să învingă nenumărate obstacole, FĂCÂND. Vechiul şi bătrânescul îndemn, VĂZÂND ŞI FĂCÂND. Şi asta totuşi, în condiţiile în care, a lucrat noapte de noapte, 5 nopţi săptămânal, între 11 şi 15 ore…
 • Anca Rus, este un alt exemplu de om TENACE ŞI HOTĂRÂT să reuşească! Abia aştept să primesc materialele brute pentru cărţile ei, să mă apuc de treabă şi să văd „lansată la apă” prima ei carte! Deja avem ceva planuri schiţate, dar… Toate la vremea lor!
 • Puterea exemplului. Putem oferi deja studenţilor de la cursul CBPN 01, exemple de oameni vii, „în carne şi oase” cum se spune, exemple de oameni care, fără a fi nişte Einstein ori Eminescu, ori Henry Coandă, au reuşit să pună bazele unei afaceri online. Ştiu că avem fiecare încă enorm de mult de muncit, de învăţat, dar lucrul în echipă, este tare plăcut! Fiecare întâlnire în Virtualia deocamdată cu colegii noştri din „ParteneriatZP”, de la grupul „Să facem bani” destinat suportului de curs, e o mică sărbătoare şi ne bucurăm de fiecare „mărunţiş”.
 • Mihăiţă Sprînceană. Un „tip forte”! Are iniţiativă, imaginaţie, idei, scrie, publică, scotoceşte! Un moldovean care mă duce cu gândul la plăieşii Marelui Vodă Ştefan Muşat! Pe video-chat, e o încântare să vorbeşti cu el! E cald, are umor, „nerv”! Abia aştept să facă şi el pasul decisiv către o carte a sa!

Pe scurt: începem să fim o familie!

Închei acum, urându-le CURAJ, SUCCES ŞI ÎNCREDERE ÎN SINE, tuturor! Studenţi, absolvenţi şi tuturor celor care încă mai ezită pe calea luării deciziei de a îşi descoperi potenţialul şi resursele interioare, tuturor celor care se tem [încă…] să afirme că AU TALENT, AU APTITUDINI, AU PASIUNI!

Avem acum şi Proiectul LaserBiz, care va completa mecanismul deja funcţional care este Proiectul CBPN.

În curând, vom demara şi Piaţa Liberă ZENLA, un proiect la fel de important ca şi celelalte.

Reclame

23 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Primii bani pe net — succese ale studenţilor CBPN 01 (via Cum să faci Bani Fără Bani) « de toate…curiozitaţi…bine de stiut…
 2. dan h.
  mai 16, 2011 @ 09:46:22

  Salutare. uita ce propun eu :
  [şi ce propun eu!…]

  ce parere aveti!

  eu deja am scos bani frumosi:)

  Răspunde

  • banifarabani
   mai 16, 2011 @ 19:08:00

   @ Dan H.
   Dane, ce propui tu, se cheamă schemă Ponzi. Am scris o carte despre asta, „Bani pe net uşor şi repede”. O să apară în curând.
   În altă ordine de idei, dacă ţi se pare aşa grozavă chestia asta cu „Asteria” – cel puţin aşa reiese de pe blogul tău – răspunde-ne şi nouă la întrebările acestea:
   1. Ce talente ţi-ai descoperit ca urmare a trainingurilor extraordinare de la „Club Asteria”?
   2. Care sunt talentele pe care ţi le-ai cultivat cu trainingurile de la „Club Asteria”?
   3. Câte produse şi servicii PROPRII te-a sprijinit „Club Asteria” să realizezi?
   4. Câte produse şi servicii PROPRII te-a sprijinit „Club Asteria” să îţi promovezi?
   5. Câte produse şi servicii PROPRII te-a sprijinit „Club Asteria” să vinzi?
   Ar mai fi vreo câteva, dar ajung şi astea, măcar să ne răspunzi şi nouă la ele.
   Te-am întrebat pentru că şi eu sunt înscris acoilo şi am urmărit cu mare atenţie reclama aceea a şefei de acolo,
   care promite că va curge lapte şi miere imediat după înscriere.
   Am văzut că e expertă în oratorie. Cu rezultatele însă, mai e de văzut.
   Scheme din astea Ponzi, sunt cu milioanele în toată lumea. Toate pe acelaşi principiu:
   Banii înainte, avantajele, DUPĂ!
   Şi Ioan Stoica de la „Caritas”, vorbea superb! Până într-o zi…
   Până într-o zi, când a început să se clatine şandramaua!
   Pe când o astfel de organizaţie în care învăţătura se dă înainte şi banii, abia DUPĂ?
   Că la noi la curs, se face totul FREE. Şi se face ÎNAINTE DE A CERE BANI!

   Răspunde

  • dan h.
   iun. 01, 2011 @ 22:38:16

   Salutare!
   Chiar nu vreau sa par naiv, dar nu ma intereseaza ce fel de schema este, daca produce .. iar despre plat[ nu mai e cazul fiindca este autofinanteaza in momentul asta. ( ramane intre noi : eu nu cred ca e o schema ponzi .. daca cauti pe google sunt doar 2,3 referiri negative la asteria si acelea necloncundente )
   it.s a free country!:)

   Răspunde

 3. Nicoleta G
  mai 08, 2011 @ 02:23:20

  Feliticari Anca
  da-i bataie,
  mult succes
  Nico

  Răspunde

 4. Nastase
  mai 07, 2011 @ 19:51:13

  Felicitari Anca pentru perseverenta in a crea valoare personala.Succes!
  Felicitari Mihaita,apreciez blogurile cu subiecte interesante.Succes !

  Răspunde

  • rus8anca
   mai 08, 2011 @ 08:24:24

   Mulţumesc mult Silvia! Sunt sigură că dacă eu pot şi tu şi toţi colegii şi partenerii mei pot, important e să scrii ceea ce îţi place, natural, original, şi ai să vezi că e cel mai uşor!

   Răspunde

 5. rus8anca
  mai 07, 2011 @ 07:43:44

  mulţumesc tuturor de încurajări şi aprecieri, mi-ar plăcea şi mai tare dacă aţi începe şi voi!

  Răspunde

 6. terapiidiverse
  mai 06, 2011 @ 18:40:58

  Vă invit pe toți să citiți următorul articol: Asumați-vă răspunderea pentru viața voastră!
  http://terapiidiverse.wordpress.com/2011/05/06/asumati-va-raspunderea-pentru-viata-voastra/

  Răspunde

 7. harydam
  mai 06, 2011 @ 16:25:16

  Buna ziua
  in dorinta de a fi de folos si altora care vor sa faca bani pe net ,imi ofer munca de zi cu zi ,in alegerea site-urilor care chiar platesc.Pe acest site http://realmoneys.cabanova.com/ incerc sa va tin la curent cu ultimile schimbari.
  Sa auzim de bine!

  Răspunde

  • banifarabani
   mai 06, 2011 @ 16:54:00

   @ harydam
   Salut! Siturile PTC, sunt nişte scheme Ponzi, ca de altfel şi toate MLM-urile (AmWay, Network21, ForeverLiving, HerbaLife, etc.). Ca în orice schemă de tip Ponzi, piramidală adică, e nevoie de un număr mare de „slugi” care să facă clic pe bannere pentru cei din vârful schemei. Când noii veniţi se satură de muncit pe 1 dolar pe lună, cade şi situl PTC. Pentru a fgace primul euro pe net, este o soluţie bună şi sunt câteva chestii de învăţat acolo, care sunt importante: metrica, evaluarea timpului, evaluarea rezultatelor, etc. Am scris o carte deja pe tema schemelor Ponzi, va apare în curând pe piaţă. O să scriu una şi despre secretele ascunse ale PTC. Personal, am alte planuri decât să muncesc o viaţă pentru un salariu de mizerie, de câţiva cenţi pe zi. În cartea despre PTC, o să prezint o metodă care, pentru cei interesaţi, poate funcţiona. Am pus-o în practică la scară mică şi merge, dar e nevoie de oameni cărora să le placă acest gen de muncă pe internet, ori mie îmi place cu totul altceva: SA CONSTRUIESC ECHIPE şi SĂ REALIZEZ PRODUSE. Fiecare cu înzestrarea lui!
   Oricum, eu îţi urez succes la clicuit pe bannere! După ce te saturi de clicuri, poate te interesează să faci bani serioşi pe net, cu chestii mai puţin copilăreşti ca PTC. Cursul CBPN 01 îţi stă la dispoziţie! E gratuit şi ai destui colegi cu care să te sfătuieşti, deoarece sunt deja peste 70 de absolvenţi.

   Răspunde

 8. dana
  mai 06, 2011 @ 15:15:48

  FELICITARI !
  Felicitari Monica, felicitari Anca, Felicitari Mihaita !
  Sunteti exemple bune de urmat !

  Răspunde

  • banifarabani
   mai 06, 2011 @ 15:48:08

   Mulţumim, Dana!
   Aşteptăm cu nerăbdare dezvoltarea blogului tău! 😉
   Ştiu că suntem pârâţi, că ne cam place peştele, dar… asta e!
   Cineva, trebuia să se gândească şi ALTFEL la amatorii de peşte! Acuma, dacă a căzut numărătoarea pe tine, pe tine te tragem la răspundere dacă întârzii cu cartea! 😉
   Succes!!
   PS: Eu sunt sigur că o să ai succes!
   TU
   , ce părere ai? 🙂

   Răspunde

 9. terapiidiverse
  mai 06, 2011 @ 14:39:08

  Felicitari tuturor pentru succesele inregistrate!

  Răspunde

  • banifarabani
   mai 06, 2011 @ 15:39:26

   Mihaiţă, trage tare, că aşteptăm şi de la tine materialul brut! Cu cât mai curând, cu atât mai bine! 🙂 Mult succes şi ţie în Direcţia pe care o conduci! Aşteptăm să ne dai programul de lucru! ;):) Hugs!! Mai vorbim, cât de curând!

   Răspunde

 10. Nastase
  mai 06, 2011 @ 13:08:33

  Felicitari Monica si succese remarcabile in dezvoltarea proiectelor propuse.Deasemeni blogul personal are un continut atractiv.Felicitari tuturor celor implicati in dezvoltarea proiectelor personale si consolidarea echipei.

  Răspunde

  • banifarabani
   mai 06, 2011 @ 15:36:48

   Şi ţie Silvia, îţi dorim să scrii cât mai repede o carte! Un subiect posibil ar fi „Programe de afiliere – plusuri şi minusuri”. Dar mi-a rămas sufletul la articolul cu G. Gheba! Acolo am simţit ce înseamnă să faci bani la 93 de ani! Asta, DA lecţie!

   Răspunde

 11. rus8anca
  mai 06, 2011 @ 11:39:59

  da, sunt entuziasmată, şi de abia aştept s-o urmez pe Monica, mulţumesc încă o dată, vă iubesc!

  Răspunde

  • banifarabani
   mai 06, 2011 @ 15:42:40

   Şi noi te iubim Anca,
   dar dacă mai amâni cartea îţi rup urechile! Dă-i cărbuni, abia aştept să fac DTP-ul, grafica şi pagina de vânzare! ;):) Hai odată!
   Succeeeeeeeeeeess!!!

   Răspunde

   • rus8anca
    mai 07, 2011 @ 07:26:20

    heeeeeeeeei, tata îmi spunea aşa, dar niciodată făcut-o… mulţam fain de urări!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: