Tutorial video 2 — Lucrul cu grupurile Yahoo

Aşa cum am promis în articolul „Tutoriale video pentru cursul CBPN 01”, vom realiza o serie de tutoriale video, pentru a veni în ajutorul celor care au dificultăţi în utilizarea anumitor instrumente (Tools) pe internet.

Am început cu grupurile Yahoo şi anume cu înscrierea.

Astăzi, continuăm cu utilizarea grupurilor şi am prezentat în acest tutorial, opţiunile principale şi modul în care se utilizează acestea.

Utilizarea acestui instrument foarte puternic „Yahoo Groups”, permite construirea unor comunităţi dedicate, comunităţi a căror creare se bazează pe împărtăşirea unor interese comune.

Membrii comunităţii astfel organizate, pot comunica între ei, pot să îşi împărtăşească reciproc experienţa şi cel mai important, pot participa la proiecte comune.

Felul cel mai potrivit în care trebuie privite aceste grupuri, este acela al unei clase în care se studiază ceva anume. În cazul nostru, învăţăm să construim de la zero, o afacere pe internet.

Întrucât comunicarea este esenţială în orice afacere, cu cât avem mai multe mijloace de comunicare, cu cât vom reuşi să ne facem mai mulţi prieteni, cu atât succesul nostru ca antreprenori online, va fi mai mare.

Construirea unui climat de încredere între membrii unei comunităţi, este esenţială, cu atât mai mult cu cât fiecare dintre noi are nevoi comune şi nevoi specifice. Nevoile specifice, fac posibilă construirea unei pieţe secundare, numită „nişă de piaţă”, o piaţă pe care circulă şi se schimbă o categorie restrânsă de produse şi servicii.

Comunicarea între membrii comunităţii, are pe lângă infuenţa pozitivă a socializării rolul extrem de important de a furniza informaţiile privind experienţa fiecărui membru, atât ca producător de valori, cât şi în cealaltă calitate, la fel de importantă de consumator de valori.

Este bine cunoscut faptul că pe piaţă se găsesc multe produse de slabă calitate sau chiar de foarte proastă calitate. Se găsesc însă şi produse de foarte bună calitate, ceea ce le face de dorit pentru clienţi. Împărtăşind în comunitate această experienţă, contribuim fiecare la ridicarea calităţii produselor şi serviciilor care circulă.

Pentru a putea realiza o comunicare eficientă, unul dintre instrumentele valoroase pus la dispoziţia noastră FREE, este platforma Yahoo Groups.

Întrucât am acumulat o experienţă de 10 ani în utilizarea acestei platforme şi sunt foarte mulţumit de rezultatele obţinute în timp, atunci când am gândit dezvoltarea Proiectului ZENLA, am luat în considerare şi crearea de grupuri specializate, cum este grupul „Cum să faci bani”.

Experienţa acumulată în perioada de la lansarea cursului CBPN 01, a demonstrat că mulţi dintre cei care s-au înscris, au dificultăţi în utilizarea grupului.

Cum în perspectivă fiecare este posibil şi de dsorit să ajungă cu dezvoltarea propriei afaceri online la un nivel la care să fie necesar un astfel de instrument, am realizat aceste tutoriale, pentru a scurta cât mai mult posibil procesul de învăţare şi a putea trece la o utilizare eficientă a acestui instrument preţios, care ne ajută să ne construim propriile comunităţi, bazate pe interese specifice, cum ar fi talente comune, pasiuni (hobby) comune, profesii comune, dorinţe comune, preferinţe similare.

 

Orice nişă de piaţă, este constituită exact după aceste criterii!

 

Închei urându-vă vizionare plăcută şi succes în utilizarea grupurilor Yahoo.

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: