CBPN 01 — Actualizări cursuri la 18.01.2011

Desfăşurarea cursului cu mai mulţi studenţi, scoate la iveală atât omisiuni ale noastre, ca organizatori, cât şi lipsuri în general legate de înţelegerea a ceea ce înseamnă cursuri online.

Foarte multă lume se pare că este de acord cu ideea prostească conform căreia se poate construi o afacere online în 30 de zile, fără cunoştinţe de calculatoare şi internet!!

Mă abţin să comentez în detaliu. Totuşi, mă văd nevoit să pun o întrebare:

De ce oare cursurile de operare PC începători sunt atât de scumpe şi durează minimum 6 luni? Iată aici preţul cursurilor EUOCOR:

Durată curs: variabilă, în funcţie de curba de asimilare individuală;

Număr module: 12;

Preţ redus/modul: 54 lei/12,85 euro (preţ complet 67,50 lei/16,07 euro)

Preţ total curs (preţ redus!!): 12 x 12,85 euro = 154,20 euro (Full: 192,84 euro).

Cum rămâne aşadar cu afacerea online de 30 euro/zi, făcută în 30 zile, fără cunoştinţe de calculator şi internet?

Eu unul, le urez succes tuturor celor care cred în aşa ceva!

Ceea ce pot spune, este ceea ce ştiu eu:

Mie mi-au trebuit să ajung aici, unde mă aflu acum, 16 ani de calculatoare, 10 ani de internet, 38 de ani de Engleză, peste 15.000 ore de studiu individual autodicact adică şi o listă întreagă de alte resurse, între care şi multe mii de euro, cheltuite pe cărţi, cursuri, etc.

O ultimă idee:

 

E o diferenţă colosală între a începe o afacere online în 30 de zile şi a câştiga zilnic 30 euro din afaceri online.

Scuze pentru omisiunile noastre!

 

Ne cerem scuze tuturor, pentru anumite omisiuni din curs. Elaborarea unui curs de înaltă ţinută şi de nivel profesional, implică un efort uriaş şi un consum la fel de mare de resurse. Date fiind caracteristicile cursului, faptul că este un curs scris în Limbajul Zero Negaţii, primul şi singurul în lume de acest fel, lasă loc multor scăpări.

Ne cerem scuze!

Astfel, în primă instanţă, am modificat cursurile nr. 2 şi 3.

 

Modificări de importanţă majoră în cursul nr. 1

 

Ca urmare a unor dificultăţi pe care le au studenţii, am operat modificări în cursul nr. 1.

O scăpare care s-a dovedit a produce efecte contraproductive, a fost aceea că am uitat să menţionăm explicit cum anume se asigură suportul de curs şi comunicarea, atât cu organizatorii cât şi a studenţilor între ei.

Versiunea curentă a cursului 1, este deci începând de astăzi, 18 ianuarie 2011 ora 17:00, versiunea 1.1.

Invităm deci pe toţi studenţii să descarce şi să citească cu atenţie acest curs.

Facem precizarea că începând de astăzi, 18 ianuarie 2011 ora 17:00, mailurile trimise pe adresele de mail private ale organizatorilor, respectiv Monica Stănescu şi Şerban Stănescu, vor fi şterse fără a fi citite!

Singurele comunicări acceptate, sunt cele realizate prin intermediul instrumentelor prevăzute în versiunea actualizată a cursului!

Linkul de download al cursului, este acelaşi ca al cursului iniţial. Cursul a fost înlocuit, pentru a preveni preluarea vechiului curs de către cei care se înscriu în continuare.

Mulţumim pentru înţelegere!

 

Dificultăţi apărute în calea studenţilor

 

  1. Curs de identificarea talentelor. Din nenorocire, un studiu preliminar privind acest subiect, relevă o situaţie dezastruoasă la nivel naţional. Ce putem face în primă instanţă este să creăm un curs de identificare a talentelor, indiferent de vârstă. Am început deja lucrul la acest proiect, dar volumul de muncă, necesită un colectiv de lucru de minimum 5 persoane. Atunci când vom reuşi să găsim minimum patru voluntari dispuşi să lucreze exact ca şi noi, adică pro-bono, vom vedea ce putem face. Orice idee, orice sugestie, este bine venită. Le aşteptăm pe adredsa noului blog, Radiestezie şi Talent.
  2. Administrarea timpului Time management. Unii studenţi reclamă lipsa timpului. Voi publica un articol legat de felul în care am muncit şi am învăţat în timpul facultăţii şi cu ce rezultate. Pentru curioşi, există schema publicată pe blogul „Cum să faci bani”, într-un comentariu la articolul „CBPN 01 Bani pe net faci în echipă”.
  3. Operare calculatoare şi utilizare internet. Din păcate, sunt studenţi cărora le lipsesc noţiunile elementare de operare pe calculator şi de lucru cu internetul. Am să precizez din nou că denumirea şi obiectul acestui curs sunt cu totul altele decât „iniţiere în calculatoare şi internet”. Acestea se presupune că se cunosc foarte bine!! Pentru cei care au mari lacune în domeniul acesta, este obligatorie parcurgerea unui curs de acest tip. Atunci când va fi posibil, vom organiza şi un astfel de curs. Din păcate însă, posibilităţile unui singur om, sunt extrem de reduse. Monica este începătoare în calculatoare!! Are cu chiu cu vai trei ani şi jumătate de când a văzut ce înseamnă calculator şi internet! Comprimând timpul la cel efectiv dedicat studiului, să zic că ar fi vreo 5 luni de joacă cu calculatorul… Atunci când vom avea o echipă de minimum 20 de absolvenţi, dintre care măcar 5 să fie capabili să realizeze gratuit, fără bani adică!!! tutoriale video la cerere, atunci vom putea pune problema unui astfel de curs gratuit. Până atunci, există blogul „Calculatorita. Virusul PC”. În limita timpului disponibil (extrem de redus!) acolo vor apare soluţii la dificultăţile apărute. În versiunea actualizată a cursului 1, am dat nişte adrese de situri unde puteţi să obţineţi ceva informaţii. Mai căutaţi şi voi şi puneţi la dispoziţia tuturor, pe blog şi în grup, ceea ce găsiţi. Tutoriale există şi sunt foarte bune! Căutaţi-le pe siturile în limba Engleză. Tot ce am învăţat, am învăţat în limba Engleză. România este ca şi inexistentă la acest capitol. Dacă vă imaginaţi că pot eu singur să fac ceea ce ministerul educaţiei şi cercetării (aş scrie cu litere mai mici, că merită…) cu milioane de euro pe mână este incapabil să facă, atunci vă înşelaţi! Deocamdată ceea ce fac, fac pe banii Monicăi şi pe experienţa şi timpul meu. Atât cât pot.
  4. Curs de radiestezie. Am să reflectez. În perspectiva necesităţii presante a identificării talentelor, se impune. Din nou, în funcţie de timpul disponibil, vom vedea ce se poate face.
  5. Cursuri, cursuri, multe cursuri! Înainte de orice, avem nevoie de o echipă cât mai mare; apoi să ştim precis ce poate fiecare să facă, ce e dispus să facă, etc. Sunt convins că anul viitor pe vremea aceasta, o să fim mulţi şi vor fi şi multe cursuri. Deocamdată, îl avem pe acesta. Hai să ne ţinem de el şi vom vedea mai departe ce ne presează. Cert este un fapt: există mulţi oameni de bine în România şi în lume! E nevoie de un steag care să se vadă de departe! Noi zicem că l-am ridicat. Mai e mult de muncă, dar muncim. Cât se poate. Dacă face fiecare din voi măcar jumătate din cât facem noi, la anul, vom avea peste 20 (da, da, peste douăzeci!) de cursuri gratuite!!! Îndrăznesc să afirm chiar că putem avea minimum 40 de astfel de cursuri. Deja, unul este. Mai sunt în lucru încă 2. Dacă face fiecare măcar un curs, doar dintre cei care sunt înscrişi acum la curs, vom avea 30 de alte cursuri noi. Total 33 cursuri. Cred că e clar. Şi înscrierile, abia au început. Prima serie, absolvă pe 13 februarie. Următorii, vor veni practic la intervale de o zi – două… Din acel moment, vom avea cel puţin 5 oameni noi în echipă. Admiţînd că avem cel puţin un absolvent capabil pe săptămână, vor fi minimum 45 de oameni. Mai mult decât suficient pentru 45 de cursuri noi. Şi tot gratuite. Ştiu a ce vă sună. Un imperiu online. DA! Exact asta vreau să realizăm! UN IMPERIU ONLINE!
  6. Foarte important de citit şi urmărit! Vă rog să acordaţi atenţie următorului sit: „Promovarea României”. Este făcut tot pro-bono, de prietena noastră Daniela Toader. A reuşit să adune o mică echipă de entuziaşti. Eu îi mulţumesc, ei, ca fiind „drojdia” care face pâinea să crească şi celorlalţi, că fără făină, iese oţet!… M-aş bucura să faceţi şi voi la fel, comentând fie acolo, fie pe blogul ei, „Perspective noi”!

 

Cam asta ar fi. Iată şi linkurile către siturile menţionate:

 

RADIESTEZIE ŞI TALENT

http://radiesteziesitalent.wordpress.com

 

CALCULATORITA. VIRUSUL PC

http://calculatorita.wordpress.com

 

DANIELA TOADER PERSPECTIVE NOI

http://perspectivenoi.wordpress.com

 

PROMOVAREA ROMÂNIEI

http://www.promovarearomaniei.ro

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: