Blogul

M-am decis să trec la o serie de articole foarte scurte, care pot fi citite în cel mult 10 minute şi care, TREBUIE APLICATE!

Pornesc de la premisa că cine caută SOLUŢII, e deja foarte hotărât să le aplice. Deci, o să sar peste părţile descriptive foarte şi o să fiu mai tehnic.

Pentru cine vrea cu amănunte, voi publica o carte, „Ghid Bani pe net Ghidul antreprenorului online”, în două versiuni.

Prima versiune va fi FREE, dar cu ideile esenţiale, pe scurt, aşa cum le veţi găsi şi aici. Practic, este o versiune a acestui blog, în formatul PDF Portable Document File, al firmei Adobe Inc. format ce poate fi citit cu Adobe Reader, care este tot FREE.

Gata cu vorbăria!

Instrumentul cel mai accesibil pentzru făcut bani pe net şi chiar pentru o afacere full-time pe net, este da, ai ghicit! BLOGUL.

Sar peste ce este blogul. În carte o să spun.

Primul pas constă în clarificarea răspunsurilor la următoarea întrebare:

Ce îmi place cel mai mult?

Exemplu:

Mie îmi place să scriu, să citesc;

Îmi place să îmi dezvolt aptitudinile muzicale prin ascultarea, compunerea şi interpretarea muzicii la instrumente electronice cu claviatură

Îmi place să mă ocup de dezvoltarea mea spirituală şi a capacităţilor extrasenzotiale, pentru a ajuta şi alţi oameni, după posibilităţile dăruite de Univers.

Pasul doi, constă în a ordona aceste aptitudini native, în ordinea în care constaţi că rezultatele sunt de la excepţional către acceptabil. Altfel spus, de la cele mai bune către cele comune, obişnuite. Scrii asta pe o hârtie, într-un caiet cumpărat special. Tragi apoi linie sub cele 3 puncte şi cauţi să creezi un nume de blog care să fie scurt, foarte sugestiv şi uşor de memorat. Asta s-ar putea să fie mai greu şi foarte important! se desfăşoară la început pe hârtie, apoi pe internet. Pe internet, s-ar putea să constaţi că denumirea ta pentru blog e prea lungă sau e luată deja. Foloseşti imaginaţia!

Pe net, faci următoarele:

a) Deschizi paginile acestea:

http://wordpress.com/

http://weblog.ro/user/register

https://www.blogger.com

După ce ai deschis paginile, tragi din nou o linie, sub denumirile de bloguri pe care le-ai ales, de data asta.

Sub linie, scrii astfel

Blog 1 User: Password:

Blog 2 User: Password:

Blog 3 User: Password:

b) Pe fiecare dintre aceste platforme de FREE BLOGGING, îţi creezi câte un blog, corespunzător cu cele 3 puncte de la Pasul 1.

Primul punct şi primul blog, îl creezi la https://www.blogger.com . O să afli mai târziu şi de ce. Două cuvinte: JavaScript Allowed! Notezi în caiet Username şi Password folosite la creare. Notează exact!! După ce ai primit confirmarea de creare (nickname sau utilizator şi parolă), salvezi într-un fişier text:

Link-ul către blog, titlul blogului (care e diferit de denumirea din URL!!), Username şi Password;

Al doilea punct şi blog, îl creezi pe http://weblog.ro/user/register . E ca mai bună soluţie pentru blogurile româneşti.

NOTEZI!!! ca la primul blog

Al treilea punct şi blog, îl creezi pe http://wordpress.com/

NOTEZI!!! ca la primul blog

Aşaaaa! Ai terminat?

Da. Atunci, excelent, felicitări! Acum ai trei bloguri şi ţi-ai început cariera în afacerile online!

Data viitoare: Scrierea articolelor Blog Ranking.

Şerban

Reclame

4 comentarii (+add yours?)

 1. Irina
  dec. 10, 2010 @ 00:50:37

  Buna 🙂
  Astept cu nerabdare sa muncesc cu voi 🙂
  Succese

  Răspunde

 2. Irina
  dec. 07, 2010 @ 11:23:17

  buna !
  Foarte interesant ce spui tu aici ,ma bate gandul sa fac si eu un blog ..insa practic cum faci bani cum ii iei ..asta nu pricep,cum intra in cont 😀
  Merci anticipat ,sper sa intru in afaceri

  Răspunde

  • banifarabani
   dec. 08, 2010 @ 08:05:29

   Bună Irina!
   Mulţumesc pentru trecere!
   Ca să răspund foarte scurt: 1. Scrii bine şi folositor (=foloseşti unul sau mai multe din talentele tale!) 2. Atragi trafic. 3. Îţi faci un nume (=branding) 4. Oferi produse şi servicii, pe care le realizezi TU (=iar talentul!), în regim FREE. 5. Dacă statisticile relevă o situare bună (vizitatori, downloaduri), atunci treci la nivelul următor: BARTER. 6. După ce obţii confirmarea valorii, (nivelul schimburilor este ridicat) realizezi în paralel pagini de vânzare. 7. Banii intră în contul tău PayPal. 8. Cumperi cu PayPal ce îţi trebuie de pe net, pentru dezvoltarea afacerii tale online. Când veniturile depăşesc nevoile de start-up ale business-ului online, poţi să şi retragi din contul PayPal. Voi detalia într-un curs online, care este în lucru. Cred că startul va fi anul viitor. Sper să fii printre cursanţi. Poţi sta liniştită, cursul e FREE, dar… o să trebuiască să munceşti!;) Ciao!
   Cu drag, Monica şi Şerban

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: